京都留学情報  by京都府  Information about studying abroad in Kyoto, Japan by Kyoto Prefecture

This blog is written by Friendship Ambassadors of Kyoto Prefecture. It is written from the perspective of exchange students, and by publishing it in both various languages and Japanese. We would like to give you information that will hopefully be useful if you are thinking about choosing Kyoto cultural capital of Japan, for your study abroad.

京料理-美食篇 京料理-食編

京都学園大学 王森平 (中国)

京料理是生活日常经常用到的蔬菜,干物,大豆加工为主。口味清淡,强调突出素材本身的味道,并且非常注重外观,选料到用具都十分讲究。每一道菜都可称得上是一件由食物做成的艺术品。京都一直作为日本美食的中心,日本料理文化的发源地。「有職料理、精進料理、懐石料理、御万歳」是非常具有代表特色的料理。

在京都府有很多可以吃怀石料里的老店。

京料理は野菜や乾物、大豆加工食品を中心とした素材の味を活かし、洗練された薄味の料理で、味だけでなく、見た目や雰囲気を含めて五感で愉しむ料理であるといったイメージが一般に持たれています。古くから都として栄えた京都は、日本の食の中心地として料理文化が発達しました。代表する料理には「有職料理、精進料理、懐石料理、おばんざい」などがあります。

京都府には、懐石料理を食べることができる、老舗料亭が多くあります。

 

広告

情報

投稿日: 6月 28, 2016 投稿者: カテゴリー: Living Information 生活情報(食事・病院), 中国

ナビゲーション

2016年6月
« 5月   7月 »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Archives

%d人のブロガーが「いいね」をつけました。